Listhaug, byråd for Frp i Oslo, mener homofile må være mer tildekt når de går parade i Oslos gater under den årlige paraden under Skeive Dager. Hun mener de bildene denne paraden sender ut ikke bygger opp toleranse på den norske grasrota. Hmmm, og noen påstår fortsatt at Frp er et liberalt parti?

Vi er i dag i gang med en av de mest fargerike og mangfoldige festivalene i Norge. Det er Skeive Dager. Alle som ellers ikke har lett for å stå frem med sin seksuelle legning kan slå seg løs på en egen festival. En idrettsutøver, kontordame eller sjef i et firma som ellers ikke gjør noe ut av sitt seksuelle ståsted får  denne uken mulighet til å være totalt åpen om det. Dette varmer en liberalers hjerte.

800px-Flyingrainbowflag

Listhaugs posisjon gir henne en enorm mulighet til å formidle hvor viktig denne typen arrangement er for de som deltar, og sikre mer, nettopp, toleranse i samfunnet. I stede velger hun å bygge opp under en ”man bør skamme se” – følelse hvis man stikker seg for mye frem.

Dette er så ubeskrivelig sneversynt, og vitner om en manglende forståelse for hva som kreves av et samfunn som skal inkludere alle. I dag står fortsatt homofile ovenfor utfordringer med å bli akseptert på grunn av sin legning. Målet må være et samfunn der lesbiske, homofile og bifile, på linje med heterofile, åpent kan leve ut sin kjærlighet og seksualitet, uten fare for å bli trakassert og diskriminert. Selv om mange juridiske rettigheter er på plass har samfunnet fortsatt en vei å gå i praksis.

I et mangfoldig og flerkulturelt samfunn trenger man politikere som tørr stå i fornt å forsvare et liberalt samfunn. Ikke politikere som vil snevre inn samfunnet. De som deltar i paraden denne uken ville risikert dødsstraff hvis de hadde gjort det i andre land som Iran eller Solamli. Det bør gi Listhaug og grasrota hennes noe å tenke på.

Frp har det med å reagere både på tildekte og avklede mennesker, og peke med en moraliserende pekefinger på hvordan folk bør fremstå i offentligheten.

I dag er det Listhaug som står avkled tilbake i offentligheten!

PS: Må si jeg digger Lae sitt svar: «Få ville reagert dersom det sto noen lettkledde damer på et lasteplan i et karneval, og sagt at sånn er heterofile.»