Fire år har gått og ingenting har skjedd. Regjeringen får stryk på oppfølgning av rusavhengige. I 2007 registrerte Kripos 244 narkotikarelaterte dødsfall i Norge. Året før fastslo Det Europeiske Overvåkningssenteret for Narkotika og Narkotikamisbruk at det dør dobbelt så mange nordmenn av overdose som i resten av Europa.

Fire stillestående år er nok! Dette burde være en av hovedoppgavene til en regjeringen, i stede har det opplevd å bli skjøvet til side og henlagt til et utvalg. Dette er et akutt problem for mange tusen mennesker som sliter i hverdagen!

Ola Elvestuen, nestleder i Venstre, er i dag ute å krever at regjeringen kommer på banen med oppfølgning av de rusavhengige.

Jeg mener at vi ikke trenger flere kjipe historier fra hverdagen til rusavhengige som Ronny for at politikere skal våkne. Hverdagen vår gir oss det tydeligste bilde vi trenger for å bli overbevist om at her må noe gjøres.

Vi som politikere har et ansvar som for å ta tak i de områdene som er vanskelige, men hvor det er de som blir rammet av politikernes manglende vilje som blir det største offeret. Dagens situasjon i Norge hindrer ikke nyrekruttering, bidrar ikke til å forbedre den sosiale situasjonen eller helsen for de rusavhengige.

Vi må ta et oppgjør med en linje som baserer seg på moralisme og nulltoleranse for rus. Vi må være villig til å prøve det som har stått uprøvd. Det som kan skaffes av verdighet og livskvalitet er det vi som politikere som er ansvarlige for å sikre.

I stede for nulltoleranse for rus må politikere innføre nulltoleranse for overdoser!