Delara Darabi ble henrettet fredag 1. mai, stikk i strid med lovnader fra myndighetene om at henrettelsen var utsatt i to måneder. I dag arreangeres det protesmarkeringer over hele verden for å vise avsky mot Iran og henrettelsen av Delara Darabi.

Iran er et av landene hvor mennesker fremdeles dømmes til døden og henrettes. Etter Kina er Iran det landet som både i tall og hyppighet utfører døssstraff. Iran er også et av de siste landene hvor dødsstraff mot barn fremdeles brukes. De siste månedene har bruken av dødsstraff mot menneskerettighetsaktivister og journalister økt.

Iranske myndigheter brøt sine løfter om at henrettelsen av Delara Darabi var utsatt i to måneder. Istedet benyttet de anledningen til å henrette henne i morgentimene fredag 1.mai, uten å varsle verken familien eller advokaten hennes. En kynisk avgjørelse, for å unngå ytterligere nasjonalt og internasjonalt press for å benåde Delara eller utsette henrettelsen ytterligere.
Nå må vi vise iranske myndigheter at det internasjonale samfunnet bryr seg!

Onsdag 6. mai foregår det protestmarkeringer mot henrettelsen av Delara over hele verden. Du kan delta i den globale protesten flere steder i Norge:
Oslo: Ved Den iranske ambassaden i Drammensveien kl 15.00
Stavanger: På Arneageren (foran Kulturhuset) kl 12.00
Tromsø: På Erling Bangsunds plass onsdag 6. mai kl. 16.00 – 17.00
Trondheim: Nordre gate kl 15.00-17.00
Bergen: På Studentsenteret kl 12.00 – 14.00

Bli med og protester!