Lundteigen er ikke så ofte fremme i media, men de siste dager har han igjen fått springe fritt. Det er trist å se hva resultatene blir: fjerne velferdsgoder for østeuropeere i Norge som nå har mistet jobben. Lundteigen ønsker å sende på dør i dårlige tider de som har vært villige til å ta de mest usikre jobbene for å holde hjulene i gang i oppgangstider i Norge. Dette er forkastelig av Lundteigen.
Dagens Nationen har en veldig god leder på dette, men best er nok Heine Vestvik, Venstremann og EU-tilhenger, i dagens Dagbladet. Det er ikke noe så forkastelig som politikere som prøver å gjenskape skille mellom øst og vest i Europa med to sett av regler. Siden murens fall har Europa tatt på seg et ansvar for å sikre like muligheter og like vilkår for alle europeere gjennom EU. EU har skapt en felles politisk og økonomisk arena som skal stå sammen for å skape utvikling og løfte Europa, uavhengig av om det er øst eller vest. Det kalles solidaritet. Dette forslaget fra Lundteigen forklarer på mange måter hva som begrunner hans nei til dette prosjektet.
3 kommentarer
Comments feed for this article
april 1, 2009 kl. 10:52 am
Lundteigen, EU og sosial dumping « Tore Syvert sin blogg
[…] går til grove åtak mot Lundteigen. EU-tilhengarane prøver å bruka utspelet hans til å stempla nei-folk generelt som egoistiske og tilhengarar av diskriminering. Dette stemmer sjølvsagt ikkje, og det […]
april 1, 2009 kl. 11:13 am
T
Jeg skjønner ikke helt hvorfor vi har denne arbeidsinnvandringen.
Vi taper jo enorme summer i året på den, mellom 30 og 50 milliarder i året. Sverige har regnet ut at de taper 170 000 kr. pr. ARBEIDSinnvandrer i livsløp.
Det er ikke lurt å ta inn innvandrere for å ta unna en top i økonomien. De presser ned min lønning, og deretter skal de ha mine skattepenger i trygd når toppen er over. Eventuelt, kanskje de kan underby meg i krisetider, da deres famile i øst-europa kan leve billigere en min familie?
Mest sannsynlig vil et stort antall av de trygdede østeuropeere også spe på inntektene med svart arbeid og kriminalitet.
Jeg har såpass mye utdannelse innen økonomi at jeg kjenner til fordelene ved frihandel og utnyttelse av komparative fortrinn. Men dette er ikke handel, det er snakk om å ta på staten masse forpliktelser for at noen private skal kunne ta ut en kortsiktig fortjeneste.
La de firmaene som tar arbeidsinnvandrere også stå ansvarlig for trygdene, så tenker jeg vi ville fått en mer rasjonell politikk på området.
Hvorfor kan vi ikke heller ta arbeidsinnvandrere inn på tidsbegrensede kontrakter. Gi dem skikkelige arbeidsforhold, med sykelønn osv, men alt begrenset til ett år, så skal de ut. De ville ha vært lykkelige over å ha skyhøy lønn i forhold til hjemmlandet, og vi ville sluppet smellen når konjunkturtoppen er over.
I dag er det privatisert fortjeneste og offentlige tap det legges opp til.
april 1, 2009 kl. 11:58 am
MK
«Det er ikke lurt å ta inn innvandrere for å ta unna en top i økonomien. De presser ned min lønning, og deretter skal de ha mine skattepenger i trygd når toppen er over. Eventuelt, kanskje de kan underby meg i krisetider, da deres famile i øst-europa kan leve billigere en min familie?»
Dette lukter jo av reinspikka proteksjonisme a’la mussolini
«I dag er det privatisert fortjeneste og offentlige tap det legges opp til»
Slik det burde legges opp til er jo en privatiserte tap og fortjeneste som ikke går på bekostning av hverken felleskapet eller noen andre. Altså et fullstendig fritt marked. Det vil bety at man avskaffer hele ordningen med arbeidsledighetstrygd. på den måten stiller alle på like premisser og dette vil stimulere til produktivitet og personlig initiativ. Vi har en ukultur her i landet som går på å konsumere kapital og verdier uten å tenke på hvor disse verdiene faktisk kommer fra. Verdier må skapes før de kan konsumeres. Hele ideen om velferdstaten er basert på et forbruk som undervurderer verdien av produksjon til fordel for konsum, resultatet er en omfordeling av personlig ansvar og verdier som skaper ubalanse i hele markedet.
«La de firmaene som tar arbeidsinnvandrere også stå ansvarlig for trygdene, så tenker jeg vi ville fått en mer rasjonell politikk på området»
Det er en grei ide dersom dette blir innført på frivillig basis men det går jo nødvendigvis utover lønnsnivået slik at det i realiteten blir arbeiderne som betaler selv, skip the middle man sier jeg… Egentlig burde hver enkelt yrkesaktiv selv stå ansvarlig for å ha egne oppsparte midler i reserve dersom man skulle bli arbeidsledig. Igjen møter vi problematikken med det ensidige fokuset på konsum uten og ta hensyn til reell verdiskapning, samtidig ser vi en omfordeling av personlig økonomisk ansvar fra individet over på staten og felleskapet. Dette kan jo umulig være konstruktivt i lengden!
Med tanke på ren økonomisk organisasjon minner dagens økonomiske system aller mest om fascismens Italia, korporatisme, syndikalisme og generell proteksjonisme er rørt sammen i en eneste stor sosialdemokratisk suppe!