For meg er bloggen en måte å nå frem til folk på med meninger som ikke passer seg i en presemelding eller en pressemelding som ikke kom på. Det får ut min frustrasjon  når jeg er oppgitt og sint på det som skjer rundt meg. For andre er bloggen en viktig frihetskamp og ytringsfrihetskanal.

Nay Phone Latt ble pågrepet i januar, som et resultat av bloggen han skrev under de store protestene mot militærjuntaen høsten 2007. Det er nå godt og vell et år siden munkene gikk ut i gatene og krevde endringer i samfunnet. De var 100 000 burmesere som tok gatene i kampen mot militærjuntan.

Etter at burmeserne ble drevet vekk fra gatene av regimet står man tilbake med den lille kontakten man kan få med omverden. Democratic Voice of Burma er i dag igjen håpet for mange burmesere som prøver å holde motet oppe for at de en dag kan leve i et fritt land hvor det er folket som bestemmer, og ikke en militærjunta ledet av General Than Shwe.

Ytringsfrihetens betydning for utvikling er enorm, og retten til å uttrykke sine
meninger er grunnleggende. Motet til å fortsette kampen og håpet om at man en dag skal oppnå friheten er avhengig av hvilken støtte man får. Flere mistet livet under demonstarsjonene i fjor, flere hundre ble arrestert og medlemmer av Aung San Suu Kyis parti NLD ble også dømt til fengsel. Nay Phone Latt ble dømt til 20 års fengsel i Burma, og nektet forsvarer i saken. Fordi han ikke er enig med militærjuntaen og ytret det gjennom sin blogg.